Το όραμα για την κατασκευή αψεγάδιαστων ελαστικών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1945, όταν ο ιδρυτής και πρόεδρος, κος Rikimatsu Tomihisa, ίδρυσε την εταιρεία Toyo Tire & Rubber Co, Ltd στην Ιαπωνία.

Το 1966, η Toyo Tire έγινε ο πρώτος Ιαπωνικός κατασκευαστής ελαστικών με θυγατρική εταιρεία στις Η.Π.Α. Η Toyo Tire (USA) Corporation (όπως ήταν τότε γνωστή) ξεκίνησε την αποθήκευση και διανομή ελαστικών για εμπορικά φορτηγά από τις μικρές της εγκαταστάσεις στην Νότια Καλιφόρνια. Στη συνέχεια το 1975, πρόσθεσε την υπηρεσία αντικατάστασης ελαστικών για επιβατηγά αυτοκίνητα και μέσα από ένα δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων, η Toyo Tire άρχισε να αναπτύσσεται στις Η.Π.Α.

Η κατασκευή στις ΗΠΑ των πρώτων ελαστικών με την επωνυμία της Toyo Tire έγινε προς τα τέλη του 1980, όταν η εταιρεία άρχισε την παραγωγή εμπορικών ελαστικών στο Όρος Βερμόντ του Ιλινόις. Εκτός του ότι αυτό ενίσχυσε την οικονομία των ΗΠΑ, η παραγωγή στην Αμερική επέτρεψε την άμεση πρόσβαση σε αποθέματα, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος της παραγωγής.

X

Ανάγνωση Ενδείξεων Ελαστικού

Το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού σας περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε. Εδώ παρουσιάζουμε έναν σύντομο οδηγό επεξήγησης των αριθμών και των γραμμάτων:

A. Πλάτος ελαστικού

Το πλάτος του ελαστικού σας σε χιλιοστά, από πλευρικό τοίχωμα σε πλευρικό τοίχωμα.

B. Προφίλ

Ο λόγος της εγκάρσιας τομής του ελαστικού προς το πλάτος του, σε μορφή ποσοστού. Το προφίλ 65, για παράδειγμα, υποδεικνύει ότι το ύψος του ελαστικού αντιστοιχεί στο 65% του πλάτους του.

C. Διάμετρος τροχού

Είναι η διάμετρος (το ύψος) του τροχού σε ίντσες.

D. Δείκτης φορτίου

Στο πλευρικό τοίχωμα αναγράφεται ο δείκτης φορτίου του ελαστικού σας, ακριβώς δεξιά από τη διάμετρο. Ο δείκτης φορτίου του ελαστικού σχετίζεται με τη μέγιστη ικανότητα μεταφοράς (σε kg). Για παράδειγμα, ένα ελαστικό με δείκτη φορτίου 91 μπορεί να μεταφέρει 615 kg. Θα πρέπει να εξετάζετε μαζί τους δείκτες φορτίου και ταχύτητας κατά την αγορά νέων ελαστικών. Επίσης, μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις συστάσεις του κατασκευαστή.

E. Δείκτης ταχύτητας

Ο δείκτης ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα για ένα ελαστικό όταν έχει τη σωστή πίεση και χρησιμοποιείται υπό φορτίο. Ο δείκτης ταχύτητας αντιπροσωπεύεται με ένα γράμμα στο τέλος των σημάνσεων του πλευρικού τοιχώματος, μετά από τον αριθμό δείκτη φορτίου. Ένα ελαστικό με δείκτη ταχύτητας V, για παράδειγμα, έχει μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Κατά την αγορά νέων ελαστικών, πρέπει να φροντίζετε ο δείκτης ταχύτητας να ταιριάζει με τις δυνατότητες ταχύτητας του οχήματός σας.
Goto Top